Haber

YKS Sözlü Birinci Ahmet Berk Takir: Hedefim İlk 100 İçine Girmekti

YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavında sözlü birinci olan Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Ahmet Berk Takır, “Hedefim ilk 100’e girmekti, çalışıyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Kesinlikle bu kadarını beklemiyordum. Kesinlikle beklemiyordum. İlk öğrendiğimde kapatıp tekrar açtım çünkü muhtemelen gerçek değil. Sözlü olarak seçmek için. Düşünmüyorum, hukuk düşünüyorum” dedi.

17-18 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları bugün açıklandı. ÖSYM Lideri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy da, Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) birinciliği sayıyla Konya’dan Mustafa Özcan, eşit sayıyla Afyonkarahisar’dan Emre Ekici ve sözlü olarak da İstanbul’dan Ahmet Berk’in birinci olduğunu açıkladı.

2 çocuklu doktor bir ailenin 18 yaşındaki oğlu Ahmet Berk Takir sözlü birinciliğinin yanı sıra eşit sıklette 4. oldu. Başarısının sırrının planlı çalışmak olduğunu vurgulayan Takir, birinci olduğunu duyunca çok şaşırdığını söyledi. “HER ZAMAN BİR PLANIM VE PROGRAMIM OLURDU” Sınava hazırlık sürecini anlatan Ahmet Berk Takir, “Çok yorucu bir süreçti. 2 yıldır hazırlanıyorum geçen sene başlamıyordum. 11. sınıfta o kadar yoğun değildim ama 12. sınıfta çok yorulmuştum. .Hep bir planım ve programım vardı.Hiç yapmadım ki bugün masaya oturup bunu çalışayım.Her hafta başında rehber öğretmenimle sınıfta bir program yapıyorduk.Bu gün, bu gün bugün çalışılacak.Dedi ki… O noktada ne yapacağımı düşünerek vakit kaybetmedim ve ne yapacağımı bilmek beni biraz daha rahatlattı.

“HEDEFİM İLK 100’E GİRMEK OLDU ÇALIŞIYORUM AMA BEKLEMİYORDUM” Ahmet Berk Takir, “Sosyal hayat geriliyor yapacak bir şey yok. Sadece ders çalışmadım, dışarı çıktım ama gezilerim lisenin geri kalanıyla kıyaslanamazdı. Piyano çalarım, piyano da çalardım ama yazın 3-5 saat çalar kalkar kalkardım. Sınavda 10-10 dakika çalardım. En fazla 15 dakika derse dönüş.Sosyal hayat geriliyor elimizden bir şey gelmiyor ama bu kadar olmasada yetmez.Sınavdan sonra ilk 100 kaçar 130 120 sıra gelir diye düşünmüştüm.Kesinlikle böyle bir şey beklemiyordum.İlk öğrendiğimde kapatıp tekrar açtım çünkü gerçek olmamalı.Sınavımı da incelememiştim.Ekstra bir şok oldu çünkü ben de beklemiyordum. netten biliyorum “tahminimi hiç yapmadım. Açıklandığında göreceğimi düşündüm” dedi.

“HEDEF HUKUK FAKÜLTESİ” diyen Takir, “Ailem benden daha heyecanlı. Bir çok kişi arayıp yazı gönderdi. Hala oturup ne olduğunu düşünecek vaktim olmadı. Sözlü olarak tercih yapmayı düşünmüyorum. Genelde eşit ağırlıktayım. 4. oldu. Tercihi ondan yapacağım, hukuk düşünüyorum. Galatasaray Üniversitesi ile Koç Üniversitesi arasındayım. Karar vereceğim. Biliyorum bu bölümü 9. sınıftan beri istiyordum. .Lisede bölüme karar verdim.El ele gitti.Olur mu hayır.Ekonomi ben istemiyorum.Yasaya baktım devam ediyor araştırınca da geldi ben yapayım.Çalışsınlar.Çok büyük başarılar elde edip hala kendi kısmına karar vermemiş arkadaşlarım var.Bu tamamen bireysel bir şey” dedi.

“AİLE MİSYONU DUYGUSAL BİR TEMEL OLDU” Ahmet Berk’in annesi Huriye Berk Takir, “Yoğun bir süreçten geçtik ama sonu çok keyifli oldu. Çok gurur duyduk, çok memnun kaldık. Ben hep gurur duydum ama yaşadım. Çok memnun oldum. Ahmet Berk sonuca kendisi bakmak istedi, bize iletti. Şaşırdım, başta sürpriz oldu ama hep çok disiplinli, çok sorumluluk sahibi. En büyüklerinden biri. başarısının kaynağı çok kitap okuması, araştırmayı çok sevmesi, planlı ve amacı çok önceden belliydi. Hem onun için hem de bizim için kolaydı. Biz sadece onun gitmek istediği yolda destek olmaya çalıştık. O vazgeçmedi, zorlandığı anlarda biraz daha devreye girdik. İster doktor ister mühendis… İşimizi kolaylaştırdı. Çok zor bir süreç, dolayısıyla buradaki ailelerin görevi duygusal pekiştirme. Duygusal pekiştirmeye ihtiyaçları var çünkü çok güçlü bir süreç” dedi.

Ahmet Berk’in 11’inci sınıfa giden ve sınav sürecine hazırlanan ablası Zeynep Takır, “Yavaş yavaş hazırlanmaya başladım. Mümkün olduğunca TYT testini çözmeye çalışıyorum, konuyu tekrar ediyorum. Böyle olunca geriliyorum. Amacım dayanılmayacak düzeyde değil ama yaparsam çok sevinirim. Soru soramadığımda ‘abi’ diyerek kapısını çalıyorum ve soruyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu